• Makiažo šepetėliai: kam jie skirti ir kaip juos prižiūrėti

    Date: 2017.01.22 | Category: Makiažo Patarimai | Tags:

    46

     

    Nė vienas makiažo specialistas neapsieina be kosmetinių šepetėlių. Norint pasidažyti, tai – bene pagrindiniai įrankiai, kuriais paskirstomos grožio priemonės. Tačiau ar žinote, kuris šepetėlis kuriai veido sričiai tinka ir kaip juos tinkamai prižiūrėti?

    Makiažo pagrindui naudojamas šepetėlis. Jis gaminamas iš sintetinio pluošto. Juo galima tolygiai paskirsti priemonę. Kaip tinkamai naudoti: uždėkite priemonės ant rankos. Tada šepetėliu priemonę tepame ant veido.

    61 Beje, kai kurios moterys vietoje šepetėlio naudoja kempinėles. Tačiau jos labiau skirstos profesionalams. Tai – labai neekonomiška priemonė, nes sugeria labai daug produkto. O šepetėliu galima daug tolygiau paskirstyti makiažo pagrindą.

    Šepetėlis, skirtas odos nelygumams ir paakiams užmaskuoti ir baziniams šešėliams tepti (ant viso voko). Gaminamas tiek iš sintetinio, tiek iš natūralaus pluošto. Dažniausiai naudojamas voverės plaukas.

    76

    Plokščias, nukirstos formos šepetėlis naudojamas akių pravedimui ir antakiams ryškinti. Jis taip pat būna tiek sintetinio, tiek natūralaus pluošto.

    21

    Universalus šepetėlis: juo galime nušluostyti, pavyzdžiui, nubyrėjusius šešėlius ar kitą makiažo perteklių.

    36

    Nukirstos formos šepetėlis, skirtas skaistalams (nuo plaukų augimo link veido centro) arba bronzinei pudrai (ji tepama žemiau skruostikaulių).

    51

    Šešėliams geriausia naudoti apvalios formos šepetėlius, kitaip dar vadinamus šluotelėmis.

    91

    Šepetėlių priežiūra

    Priemonės: Specialus muilas. Šepetėliu šiek tiek perbraukite per muilą ir nuplaukite po tekančiu, drungnu vandeniu (jokiu būdu ne karštu). Nuplautus šepetėlius apipurkškite dezinfekuojančiu skysčiu ir leiskite jiems nudžiūti.

    Kiekvieną kartą, panaudojus bet kurią skystą priemonę, šepetėlį reikia nuplauti. Naudojant birius produktus, patartina plauti du kartus per savaitę.

    Tikiuosi jums buvo įdomu paskaitinėti. Ačiū, kad skaitėte.